דלג לתוכן

מתי מוצדק לתת טיפול בהורמון גדילה?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/06/2007
2 דקות קריאה

שאלה:

יש לי תאומים בני 10 וחצי, נמוכים לגילם. בבדיקת דם של אחד מהתאומים להורמון גדילה נמצא הערך growth = 0.40. מה זה אומר? לקחתי את הילד לרופא אנדוקרינולוג והוא טען שהילד נמצא בקבוצת ה-25 (תמיד יהיו 25 ילדים נמוכים ממנו בקבוצת גילו), ולכן קופת החולים אינה מכירה בצורך בהורמון גדילה. אבל באופן פרטי, הוא מוכן בתשלום של X ש"ח להזריק לילד הורמון גדילה שיוסיף 8-7 ס"מ לגובהו הסופי, מטעמים שהוא כינה "אסתטיים". האם אין סכנה בנתינת הורמון גדילה לצרכים אסתטיים?

תשובה:

לפני שמתחילים טיפולים בהורמוני גדילה, יש לבדוק גם את הרקע המשפחתי ואת ההתפתחות הכללית של הילד מלבד גובהו. לא ציינת מה הגובה שלך ושל אשתך, ואם יש פה איזשהו סיפור משפחתי. לא ציינת אם הילדים כבר התחילו להראות סימנים של התפתחות מינית, כמו שערות סביב איבר המין, בבית השחי, שינוי בקול, פלומת שפם וכדומה. דבר נוסף שיש לבדוק הוא גיל העצמות, אשר מראה אם הילדים כבר לקראת סוף הגדילה שלהם, אם גיל העצמות מתאים לגיל הכרונולוגי או קטן מגילם הכרונולוגי. כל הדברים האלה חייבים להילקח בחשבון הרבה לפני שחושבים על נתינת הורמונים, שכמובן מלווים גם בתופעות לוואי. ישנה תופעה מאוד נפוצה שנקראת "late bloomer" או בעברית "פריחה מאוחרת". זו תופעה המתארת ילדים שכל תהליך ההתבגרות שלהם הוא איטי יותר, ושפתאום בגילאי 15-14 הם מזנקים ומתפתחים במהירות ומדביקים את הקצב של בני גילם. גם תופעה זו חייבת להילקח בחשבון. לגבי אחוזון 25 של ילדייך, זה לא אחוזון נמוך, ובדרך כלל נותנים הורמוני גדילה לילדים שהם באחוזון 3 ופחות. לסיכום, אני חושבת שהחשש שלך היה מוצדק, ושיש לערוך עוד הרבה בדיקות לפני החלטה כזו על דרך טיפול. אני מציעה לך לגשת לרופא הילדים שלכם ולהתייעץ איתו בנושא. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר עיסאם ראבי
ד"ר עיסאם ראבי כירורגיה
ד"ר סימון שנהב
ד"ר סימון שנהב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר גלעד פיסקוס
ד"ר גלעד פיסקוס רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו