תוצאות נוגדנים למחלת הנשיקה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

להלן תוצאות בדיקות שעברתי לאחר 7 ימי חום גבוה של 39.7 מעלות. האומנם זו מחלת הנשיקה? היו EBV AB VCA IgM NEG VCA IgG POS EBNA IgG NEG LATE STAGE OF PRIMARY INFECTION OR PAST

תשובה:
נוגדנים מתפתחים בדמנו כאשר יש חשיפה לאנטיגן (חומר זר, חיידק, וירוס) זר. נוגדנים מסוג IgM הם נוגדנים שמופיעים ראשונים, ומהווים בדרך כלל עדות לזיהום חריף. נוגדני IgG הם נוגדנים שמופיעים לאחר זמן ומהווים עדות לזיהום עבר. VCA או Viral Capsid Antigen הוא אנטיגן ויראלי נגדו מופיעים נוגדני IgM ו- IgG ומשמשים לזיהוי מציאות הזיהום ותזמונו בצירוף לנוגדנים אחרים כדוגמת ה- EBNA. רמת נוגדני IgM VCA נשארת גבוהה בחודשיים הראשונים של המחלה. IgG VCA מופיע בהמשך ונשאר חיובי לכל החיים. EBNA מופיע 6-3 שבועות אחרי הזיהום החריף ונשאר לכל החיים. לסיכום, כאשר יש זיהום חריף, שני נוגדני VCA חיוביים (לאחר זמן קצר) ו-EBNA שלילי. בהחלמה, IgM אמנם שלילי אך EBNA חיובי, ובזיהום ישן IgG ו- EBNA חיוביים. יש עוד נוגדנים שעוזרים להבדיל בין המצבים הללו. התמונה במקרה שלך יכולה לכן להתאים לזיהום חריף בשלב מאוחר, בשלב בו נוגדני IgM ירדו אך נוגדני EBNA טרם הופיעו, או לזיהום ישן. רוב האוכלוסיה נחשפה בעבר ונושאת נוגדנים. אבל אצלך מפתיע שה- EBNA שלילי. זה קורה במצבי חסר חיסוני או כשיש זיהום EBV כרוני פעיל. ניתן לחזור שוב על הבדיקות לאחר כמה שבועות ולראות אם פרופיל הנוגדנים השתנה. בכל מקרה, גם אם מדובר במחלת הנשיקה, באנשים בריאים אין טיפול אנטי ויראלי ספציפי. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד