דלג לתוכן

ממצא של וריקוצלה קטן שאינו אמור להשפיע על הפוריות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/09/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

להלן תוצאות בדיקת אולטרסאונד אשכים: האשכים וראשי הפידידימיס בגודל ומרקם תקינים ללא עדות לגושים. יש אסימטריה קלה בגודל ראשי האפידידימיס (שמאל גדול מימין) ללא ממצא סונוגרפי חריג. יש וריקוצלה שמאלית קטנה עם reflux , קוטר הוורידים כ- 4 מ"מ. בצד ימין הודגמה הידרוצלה קטנה עם אבן (אבנים) בסקרוטום. האם יש צורך בניתוח? האם יש השפעה על הפוריות?

תשובה:

הממצא של וריקוצלה הוא קטן מאד ולא אמור להשפיע על הפוריות. בקשר לאבן - חכה לאורולוג אם להסרה או למעקב. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה
רופאים בתחום
פרופ' מרדכי גוטמן
פרופ' מרדכי גוטמן כירורגיה
ד"ר מיכאל היימס
ד"ר מיכאל היימס עיניים
ד"ר יניב ברקנא
ד"ר יניב ברקנא עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו