שימוש בטרידרם בזמן הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/11/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

האם מותר השימוש בטרידרם קרם לצורך גירוי שנראה כמו פטרייתי בבית השחי? לא מצאתי שום הסבר ברור וחד- משמעי בנושא. והאם השימוש בקרם זה מותר בזמן הריון?

תשובה:
טרידרם כשמו כן הוא - מורכב משלוש תרופות: תכשיר נוגד פטריות, סטרואיד ואנטיביוטיקה. ניתן להשתמש בו בבית השחי כאשר יש חשד לגירוי פטרייתי עם זיהום חיידקי משני, והסטרואיד יוריד את רמת הגירוי והבצקת. ככל שפחות תתגרדי כך פחות תפצעי את עצמך, פחות יהיה זיהום משני, והמרכיב הנוגד פטריות יחסל את הפטריה שקרוב לוודאי החלה את התהליך. בסה"כ תרופה חכמה. מותר להשתמש במשחה בהריון, זה טיפול חיצוני שאינו משפיע על העובר. בכל אופן, לא לעבור תקופת טיפול של יותר משבוע, ואפשר לחזור לסירוגין אחרי הפסקה. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה