על בדיקת רמת Androstenedione .
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/07/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

קיבלתי לבצע בדיקת הורמונים שאחד מהם לא מופיע אצלכם במילון המונחים. שם הבדיקה - androstenedione. יש לי בעיה כללית עם הורמוני המין וגם עם קורטיזול, ולכן התבקשתי על-ידי האנדוקרינולוג לבצע גם את הבדיקה הזו. אנא אמרו לי משמעותה.

תשובה:
Androstenedione הוא הורמון סטרואידי המיוצר ע"י בלוטת האדרנל (בלוטת יותרת הכליה) ובלוטות המין (שחלות ואשכים) כשלב ביניים בתהליך ייצור הורמוני המין. בהמשך הוא הופך לטסטוסטרון - הורמון מין גברי, ולאסטרון ואסטרדיול - שהם הורמוני מין נשיים. רמות ה- Androstenedione נמוכות בנשים עם אי-ספיקה של האדרנל, ועשויות לעלות או לרדת עקב חסרים שונים באנזימי האדרנל. רמות גבוהות בדם יימצאו בחולים עם תסמונת קושינג, ולעיתים בגידולים של האדרנל.