דלג לתוכן

תופעה של שיעור לאחר נטילת גלולות למניעת הריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/07/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

נטלתי במשך שנה וחצי גלולות מליאן. רופאת הנשים שלי החליפה לי אותן לגלולות מסוג פמינט מכיוון שהתלוננתי על שיעור עדין שהחל לי כמה חודשים לאחר התחלת נטילת הגלולות, והמשיך. לדבריה לא יהיה יותר גרוע. לקחתי פמינט במשך שלושה חודשים וצמחו לי שערות בפנים. הפסקתי את הנטילה, עברו 5 חודשים והשיעור הגיע לאיזורים שונים בגוף בהדרגה. שאלתי העיקרית היא: האם יכול להיות מצב שלאחר תקופה, אפילו של שנה-שנתיים, השערות ינשרו מעצמן? האם אני אחזור לעצמי? השערות עדינות אך שחורות.

תשובה:

איני בטוחה שהשיעור שאת מתארת קשור ללקיחת הגלולות, מפני שאת כותבת שלמרות שהפסקת לקחת את הגלולות השיעור החמיר. אני מציעה לך לבקש מהרופא המטפל לעשות לך פרופיל הורמונלי שמבוצע על ידי בדיקת דם פשוטה, כדי לראות מהי הסיבה שגורמת לשיעור. רק אחרי תוצאות הבדיקה תוכלי לדעת האם זה משהו קבוע או חולף. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר שמעון סלוק
ד"ר שמעון סלוק רפואת שיניים
ד"ר מיכאל רוטנברג
ד"ר מיכאל רוטנברג עיניים
ד"ר דב זיפל
ד"ר דב זיפל כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו