מניעת היפוגליקמיה אצל חולה סוכרת שמזריק אינסולין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 56, חולה סוכרת, ומזריק אינסולין 3 פעמים ביום כבר למעלה משנה. לפני כשנתיים עברתי צנתור ואירוע מוחי. בשנה האחרונה יש לי הרבה היפוגליקמיה. מה הגורמים שמביאים למצב זה ואיך ניתן לאזן אותו?

תשובה:
הגורם למצב של היפוגליקמיה (ירידה ברמת סוכר בדם) הוא מינון עודף של אינסולין ביחס לרמת הסוכר בדם. לפני כל ארוחה עליך למדוד את רמת הסוכר בדמך, ובהתאם לה ולצפי הכנסת הקלוריות בארוחה עליך להזריק מינון מתאים של אינסולין. רצוי מאוד לקבל הדרכה מבעל מקצוע מנוסה בתחום. הדבר חשוב מאוד. יש להביא בחשבון מצבים של פעילות גופנית, צום, ומחלות גופניות המגבירות את קצב חילוף החומרים בגוף. אתה חייב לשמור על שגרת יום שכוללת ארוחות מסודרות ככל האפשר. היות שערכי הסוכר לא מאוזנים אצלך, מומלץ כי תמדוד את ערך הסוכר יותר משלוש פעמים ביום (לא רק לפני כל ארוחה). הייתי מציעה לך, בתור התחלה, למדוד רמת סוכר בדם 7-6 פעמים ביום, לפני ואחרי ארוחות, לאכול ארוחות קבועות, ללמוד כמה אינסולין להזריק בהתאם לכמות הקלוריות הנכנסת, וכך ללמוד איך לאזן את עצמך. מצבי היפוגליקמיה מסוכנים ביותר ועליך לדאוג שלא יחזרו על עצמם. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד