דלג לתוכן

חיזוק שרירים לאחר פגיעה עצבית

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/07/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 35. נפגעתי לפני כמה שנים בעמוד השדרה. אחת מהשלכות הפגיעה היא הידלדלות שרירים של רגל שמאל (נפח השרירים קטן יותר). אם אשים משקולת בכל יום למשך כמה שעות אך ורק על הרגל הפגועה, האם נפח השרירים יגדל?

תשובה:

ראשית יש לבדוק מה רוחב הפגיעה. הבדיקה המתאימה לעצבים הפריפריים, זאת אומרת אלה המובילים את האותות ממערכת העצבים המרכזית אל השרירים, היא בדיקת EMG. בעזרת התוצאות אפשר לדעת אם יש סימן לפגיעה מוטורית גם לאחר כמה שנים. אם יש כזו פגיעה, יהיה מעניין לבודד בדיוק את רוחב הפגיעה, אילו שרירים בדיוק נפגעו ובאיזה היקף. יש לבדוק גם כמה זמן באמת עבר. תקופה של שנתיים היא זמן די אופטימאלי לשיקום של עצב, בעיקר כשמדובר בפגיעה רחוקה כמו כף הרגל. אולם גם אם יש פגיעה כזו, ולמרות ההיבט הסופי של הפגיעה, עדיין אפשר לשפר את הביצוע של השרירים, והשיפור יתבטא גם בנפח. הנחת משקולת על הרגל בצורה לא מקצועית לא תועיל, אתה צריך לדעת בדיוק איזה שריר צריך לעבוד, ובאיזו צורה. מאוד חשוב במצבך מספר החזרות על התרגיל, עומס המשקולת, ובעיקר, היכן להניח אותה. זאת במיוחד כאשר מדובר בשרירים שעברו דנרווציה חלקית, כלומר שחלק מהעצב שלהם נפגע. במקרים כאלה מתייחסים בצורה מיוחדת לחיזוק השריר. אולי תוכל גם להשתמש באלקטרותרפיה, שיטה שבה שולחים זרם לשרירים שמעודד את כיווצם, כולל סיבי השריר שהתנוונו כתוצאה מהפגיעה; או בשיטת ה- Bio-Feedback, שעליה תוכל לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_102108_10.asp
רופאים בתחום
ד"ר סיגל זמודזיאק יחיעם
ד"ר סיגל זמודזיאק יחיעם עיניים
ד"ר עלא אבו סאלח
ד"ר עלא אבו סאלח נוירולוגיה
פרופ' יצחק ברוורמן
פרופ' יצחק ברוורמן אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו