דלג לתוכן

נטייה לקרישי דם בעקבות הזרקה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/07/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 56. אני סובל מיתר קרישיות. האם בבואי במגע עם חומר ניגוד יוד בהדמיה אפתח ביתר בקלות קרישי דם במקום ההזרקה? כטיפול ביתר לחץ דם אני לוקח לופרסור דיביטבס 200 מ"ג וכן אנאלאפריל 20 מ"ג והיטרין 5 מ"ג לערמונית. האם יכולה להיות תגובה של פיתוח יתר של קרישי דם, כי התרופה ידועה כחוסם רצפטור בטא? הקריש הראשון שנוצר אצלי היה באמה יד ימין, אחרי הזרקת יוד לצורך בדיקת CT של האדרנל בגלל יתר לחץ דם. קריש שני נוצר בעקבות צנתור לב דרך המפשעה הימנית, המטומות שהפכו ל- DVT ברגל ימין מתחת לברך, בחלק האחורי של הרגל. התרעתי על חשד לתגובה ליוד. קריש שלישי היה במפשעה. התרחשה חסימה, אושפזתי ל-5ימים, וקיבלתי קלקסאן וקומדין. בהמשך בלעתי קומדין במשך שנה ולאחר מכן מיקרופירין 100. אחרי הפעם השלישית, ודרישה שלי להגיע להמטולוג אובחן מצב הטרוזיגוטי למוטציה של פקטור 11.

תשובה:

אם כך, אתה כבר יודע שיש לך נטייה לפתח קרישי דם במקום ההזרקה. אז התשובה לשאלה הראשונה היא כן, קרוב לוודאי. אם השאלה שלך היא אם יש סיכוי לפתח קרישי דם בעת טיפול באספירין, התשובה היא שהסיכוי קטן יותר. עם זאת, לא ברור לי מדוע אינך ממשיך מקבל קומדין. לגבי התרופות אין בעיה. ד"ר שירי אורי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר בוריס פרידמן
ד"ר בוריס פרידמן אורולוגיה
פרופ' איאן גרלנק
פרופ' איאן גרלנק גסטרואנטרולוגיה
ד"ר ערן גבע
ד"ר ערן גבע רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו