דלג לתוכן

קלונקס בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/07/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 40. רציתי לדעת מה עושים אם אני רוצה להיכנס להריון ומטופלת בקלונקס עקב הפרעות חרדה מהן סבלתי לפני כשנתיים. אני מקבלת כ-1.5 מ"ג של קלונקס ליום, ו-100 מ"ג של למיקטל כמייצב מצב רוח קל, כיוון שכאשר היו לי התקפי חרדה מתמשכים, הגעתי גם למצב דכאוני ברמה בינונית, לפי הגדרת הרופאים. למרות הכל אני במצב טוב כבר שנתיים, ולא מוגדרת כבעלת מחלת נפש אלא בעלת הפרעת חרדה. אני ובן זוגי מאוד רוצים עוד ילד\ה. רצינו לדעת אם ניתן, למרות התרופות, להרות וללדת כרגיל.

תשובה:

קלונקס היא תרופה נוגדת חרדה המשתייכת למשפחת הבנזודיאזפינים. בטיחות התרופה בהריון טרם נקבעה בוודאות, אך ישנן עדויות לפגמים אפשריים בעובר ולכן השימוש אינו מומלץ, בעיקר בטרימסטר הראשון של ההריון. אמליץ לך להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל שלך לגבי המשך טיפול. שיהיה בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר נפתלי צוקר
ד"ר נפתלי צוקר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' איתן יניב
פרופ' איתן יניב אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
פרופ' בנימין וולוביץ
פרופ' בנימין וולוביץ ילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו