באתר זה נשאלו בעבר שאלות אודות עישון נרגילה. למרבה הפליאה התשובות שניתנ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/07/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

באתר זה נשאלו בעבר שאלות אודות עישון נרגילה. למרבה הפליאה התשובות שניתנו אינן זהות ותמיהתנו התעוררה בשנית. נודה לקבלת הבהרה: האם עישון נרגילה מסוכן לבריאות? האם הנזק הכרוך בעישון נרגילה עולה על הנזק הטמון בעישון סיגריות, והאם עישון נרגילה עלול להפוך להתמכרות?

תשובה:
לא נעשה די מחקר בנושא, ולכן יש שוני בתשובות שניתנו באתר- פרי עטם של כותבים שונים- אולם ברור כי עישון נרגילה אינו בריא, וטבק המצוי גם בנרגילה ידוע כממכר. עד כמה הוא מזיק בהשוואה לסיגריות לא ברור, אך שניהם מזיקים במידה לא מבוטלת, בייחוד בשימוש תכוף. נראה שאין די מחקרים ומאמרים בנושא, אך יותר ויותר עדויות תומכות בכך שעישון נרגילה מזיק יותר, או לפחות זהה בנזק , לעישון סיגריות ממספר טעמים- א. השימוש בפחם בנרגילה גורם לפליטת גז רעיל - חד תחמוצת הפחמן - CO, בריכוז גבוה עד פי שלוש לעיתים מסיגריות רגילות. הפילטר המצוי בה אינו מפחית את הנזק. ב. כמות העשן הנכנסת לריאות רבה יותר ומגדילה את הנזק מהרעלנים המצויים בטבק. ג. בארצות ערב נראה שיש שיעור גבוה של נפחת ריאות (אמפיזמה), מחלה הנגרמת מעישון, באנשים שעישנו נרגילה. לגבי כמות העטרן - יש ויכוח. נא חזרו לתשובתנו: http://www.infomed.co.il/questions/q_050602_5.htm