הידבקות בהפטיטיס C ביחסי מין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/07/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 31. התגלה לי רק עתה על בחורה שאני יוצא איתה בשנתיים האחרונות, שלפני כשלוש שנים היא גילתה אצלה צהבת מסוג C, ומייד החלה לעבור את הטיפול המסיבי של זריקה אחת לשבוע וכדורים במשך כחצי שנה. היא טוענת שהיכרנו כחצי שנה אחרי שסיימה את הטיפול, ושמאז עברה את הבדיקה אחת לחצי שנה (במשך שנתיים) וכל הזמן תוצאת הבדיקה היתה שהכל בסדר והנגיף רדום. במשך כל התקופה התנשקנו נשיקות מפה לפה וקיימנו יחסי מין פתוחים. מה הסיכויים שנידבקתי בנגיף? לא היה בינינו מגע של דם ישיר מלבד יחסי מין בסוף המחזור.

תשובה:
מבין המחלות המדבקות ביחסי מין, הפטיטיס C נחשבת למחלה הכי פחות מדבקת. עם זאת, הדבקה יכולה להתרחש בקיום יחסי מין ללא קונדום, ללא קשר להיותה של האשה בווסת. העובדה שבת זוגך טופלה ורמת הווירוס בדם שלה אפסיות מקטינה עוד יותר את הסיכוי כי נדבקת. מומלץ להשתמש בקונדום באופן קבוע בקיום יחסי מין על מנת למזער את הסיכון עוד יותר. בנוסף, כדאי שתעבור לפחות פעם אחת בדיקת הפטיטיס C, ותתייעץ עם מומחה למחלות מדבקות. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד