חום גוף שמשתנה במשך היום
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/07/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

רציתי לדעת האם זה תקין שחום הגוף שלי משתנה במשך היום. כשאני קם בבוקר החום עומד על 36.5 ולקראת הלילה ושעת השינה הוא מגיע ל- 37.0 האם חום הגוף שלנו מושפע למשל משינויי טמפרטורה בחדר? ואם כן, עד כמה הוא מושפע ועד כמה הוא יכול לעלות אם אני יוצא מחדר שהחום בו הוא 24 מעלות ונכנס לחדר שהוא 19 מעלות (ממוזג). האם ייתכן שיש לי מחלה שאני לא יודע עליה בהסתמך על כך שהחום שלי עולה ב- 5 עשיריות מרגע שאני קם עד הרגע שאני הולך לישון ?

תשובה:
כן, זה בהחלט נורמלי. ההבדל בחום הגוף שאתה מציין הוא של 5 עשיריות המעלה. באופן טבעי יש שינויים בחום הגוף, ושינויים אלה יכולים להיות עד 2 מעלות. חום הגוף נמוך במיוחד בשעות השחר, בזמן השינה, ועולה בתלות בפעילות הגופנית והטמפרטורה אליה נחשפים.