התכווצות שרירים בזמן שינה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/07/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

בשבועות האחרונים אני סובלת מהתכווצות שרירים בלילה (מתוך שינה), זה קורה לפחות פעמיים שלוש בלילה. רק אציין שמילדות אני סובלת מידי פעם מהתכווצות כזאת, אבל לעיתיים רחוקות. בזמן האחרון זה קורה כמעט כל לילה וכמו שציינתי פעמיים- שלוש בלילה. מה יכול לגרום לתופעה?

תשובה:
התופעה יכולה לקרות כתוצאה מהזעה מרובה ואיבוד מלחים בזיעה ,במיוחד מגנזיום . תוסיפי מגנזיום ציטארט 200 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים והתופעה תיעלם. אין צורך במרשם רופא. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה