האם לוסטראל יכולה לגרום לכאבי מפרקים?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

האם התרופה Lustral בשימוש ממושך מחלישה עצמות? קראתי על כך פעם ואיני מוצאת שוב את המאמר. אני סובלת מאוסטאופורוזיס ושחיקה בסחוס הברכיים.

תשובה:
הלוסטראל משתייכת לקבוצת התרופות אשר נוגדות סרוטונין או SSRI , אשר ניתנות לטיפול במצבים כמו דיכאון ובעוד מצבים. אינני מכיר תופעת לוואי כמו שאת מתארת בשימוש בלוסטראל. עם זאת, הלוסטראל עשויה לגרום לעלייה במשקל, וכך לגרום ללחץ על המפרקים, אשר יכול להוביל לכאבים במפרקים. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד