עליה נכונה במשקל בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בתחילת הריון, בשבוע ה-10. לפני ההריון שקלתי 56 ק"ג וגובהי היה 1.68 מטר. לפני ההריון צרכיתי כ- 2000-1800 קק"ל ביום ונשארתי במשקל שלי. אני רוצה לדעת כמה קלוריות אפשר להוסיף עכשיו, כשאני בשבוע ה-10? יצא לי מתחילת ההריון לצרוך בממוצע כ-2200 קק"ל ליום. האם זה תקין? האם אני אוכלת יותר מידי וצפויה להשמנה? המשקל לא רלבנטי מבחינתי, כי אני נורא נפוחה עכשיו.

תשובה:
אישה בהריון צריכה להוסיף 300 קלוריות ליום על הקצובה היומית המומלצת על פי גיל ומשקל גוף. תוכלי להעזר במחשבון הבא לחישוב צריכת הקלוריות הרגילה הנדרשת ועליה להוסיף כ-300 קלוריות. http://www.infomed.co.il/CalcCalories.htm