פריחה וגושים באיבר המין של גבר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/07/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 32. כבר כמה שנים יש לי בתחילת איבר המין המון בליטות קטנות, ולאחר מקלחת אני לוחץ עליהן ויוצאת מוגלה בדיוק כמו בפצעי בגרות, שעדיין יש לי מידי פעם בפנים ובגב. לאחרונה גיליתי שכאשר אני ממשש את איבר המין אני מרגיש כמה גולות בתוכו. אני מאוד מפחד שזה גידול סרטני, רופא המשפחה הוא חבר של משפחתי, כך שאינני יכול לשאול אותו על כך. מה עלי לעשות? האם יש תרופה לכך? האם ניתן לקבל כתובת של רופא פרטי לשם כך בדיסקרטיות?

תשובה:
כל רופא או רופאה מחוייבים לטפל במטופליהם בדיסקרטיות מוחלטת, למרות כל קשרים ידידותיים אחרים שעשויים להיות ביניהם לבין המטופלים. דהיינו, המידע הרפואי שלך, הוא שלך בלבד, ואין רשות או אישור לאיש להפיצם בניגוד לרצונך. בנוגע לפריחה, אי אפשר להשיב לך בלא מידע כללי על בריאותך, על העבר הרפואי שלך, ובהקשר הזה, גם על ההיסטוריה המינית שלך. האבחנה המבדלת בפריחה על איבר המין נרחבת, וכוללת מחלות זיהומיות (חלקן מחלות מין), ביטוי למחלות אוטואימוניות (שבהן הגוף תוקף את עצמו), פריחות תגובתיות לשינויים הורמונלים ועוד. יש לפנות לרופא עור לצורך אבחנה וטיפול אם יש בכך הצורך. ניתן לפנות לרופא עור במסגרת קופת החולים. בנוגע לחשש מגידול סרטני, אף כי עשויות להיות סיבות שונות לממצאים שאתה מתאר (חלקן שפירות לחלוטין אך חלקן ממאירות), אמליץ לפנות בהקדם האפשרי לבדיקה גופנית על ידי הרופא המטפל או רופא אורולוג. שוב אציין כי מתפקידו של רופא המשפחה לענות על שאלותיך, להפנותך לרופאים המתאימים, ולשמור על סודיות רפואית מוחלטת. ד"ר תהילה חג'ג' - אינפומד