דלג לתוכן

האם רואקוטן מעכב צמיחה?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/07/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 16 ומעוניין לדעת אם יש קשר בין נטילת התרופה רואקוטן לבין הפסקת צמיחה לגובה. כמה ימים לאחר שהתחלתי לקחת את התרופה, הגביהה שלי הפסיקה, ועד היום לא גבהתי במילימטר אחד. התחלתי לקחת את התרופה לפני 10 חודשים, כלומר, חודשים קריטיים ביותר לגביהה שלי התפספסו. בקצב הזה, אם לא אמשיך לגבוה, אשאר נמוך קומה (165 ס"מ).

תשובה:

רואקוטן היא תרופה רטינואידית המשמשת לטיפול בעיקר באקנה. כתופעת לוואי נדירה, במיוחד בילדים, היא עלולה לגרום לסגירת האפיפיזות (פלטות הצמיחה) ולכן לפגיעה בגדילה. הדיווח בספרות הוא על ילד בן 9. הגובה הסופי שלנו נקבע על ידי שילוב של גורמים. למשל, גובה ההורים הוא מרכיב דומיננטי בהערכת פוטנציאל הצמיחה. עצתי לך היא לפנות למומחה בתחום, אשר ודאי יפנה אותך לצילום כף יד להערכת גיל עצמות, ועוד בדיקות להערכת פוטנציאל הצמיחה שלך. בנוסף, יש מקום להיוועץ ברופא העור המטפל שלך לגבי המשך נטילת רואקוטן או הפסקת השימוש בתרופה. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר הניה ליכטר
ד"ר הניה ליכטר עיניים
פרופ' אשר טל
פרופ' אשר טל ילדים
ד"ר יהודה דג'אווי
ד"ר יהודה דג'אווי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו