דלג לתוכן
הרחבת אב העורקים הבטני
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/07/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקות שערכתי התגלתה הרחבה של האאורטה הבטנית: קוטר 3.9 ס"מ, דפנותיה מסויידים, הרחבה לאורך כ- 5.1 ס"מ. אודה לכם על ההסבר.

תשובה:
אבי העורקים הבטני (האאורטה) ברוחב של מעל ל 3 ס"מ נחשב למורחב. בדרך כלל מחלה טרשתית היא הפוגעת בדופן העורק וגורמת לו להתרחב. ההרחבה נקראת בלועזית אנוריזמה של האאורטה הבטנית. הרחבה של 3.9 ס"מ נחשבת קלה. הסכנה הרצינית לדימום פתאומי קורית רק כאשר האאורטה ברוחב של למעלה מ 5.5 ס"מ, ואז נהוג לנתח. הטיפול באנוריזמה קטנה כשלך הוא בד"כ בתרופות להורדת לחץ דם ותרופות להורדת רמת כולסטרול בדם, וכן ביצוע מעקבים באולטרסאונד כל שנה. אם האנוריזמה גדלה מעל ל 0.5 ס"מ בחצי שנה, או כאשר הרוחב עולה על 5.5 ס"מ, יש לשקול ניתוח. בכל מקרה , מומלץ להתייעץ עם רופא מנתח כלי דם באשר לתוצאות הבדיקה.
רופאים בתחום
ד"ר גיא מעוז
ד"ר גיא מעוז אורתופדיה
5
( 4 חוות דעת )
"הגעתי לאחר שהות של יומיים ברשימת המתנה, כל הכבוד.. טיפול ואבחנות מצוינות (למיטב הבנתי)."
ד"ר חררדו מורבניק
ד"ר חררדו מורבניק עיניים
5
( 61 חוות דעת )
"מתחילת הביקור אצל ד״ר מורבניק בפעם הראשונה ועד לסוף הטיפול והביקור האחרון היחס של הרופא היה מקצועי מאוד, נעים , רגיש וקשוב תודה רבה אמליץ בשמחה ."
ד"ר יואב ירון
ד"ר יואב ירון רפואת שיניים
5
( 3 חוות דעת )
"חוויה מתקנת ומעולה"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו