ציסטה בשחלה אצל אישה צעירה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/07/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כמה ימים עשיתי בדיקת אולטרסאונד בטן תחתונה + עליונה,עקב בעיות עיכול שיש לי, אך לאחר הבדיקה נאמר לי שיש לי ציסטה בשחלה השמאלית בגודל של 2 ס"מ. שאלותיי הן: מהי ציסטה ? ממה היא נגרמת ? ומה הסיכונים בכך ?

תשובה:
ציסטה היא הצטברות מקומית של הפרשות בתוך משהו דמוי שקיק. הדבר שכיח באיברים מפרישים כמו שחלה, ואכן ציסטה בשחלה באישה צעירה היא דבר נורמלי ותקין. עם זאת, כדאי לגשת עם תוצאות האולטרסאונד לרופא נשים כדי לבצע בדיקה מכוונת, ולבצע בדיקת מעקב סונוגרפית כעבור כחודש, לאחר המחזור החודשי.