התעקמות וכאבים באצבעות הרגליים לאחר שחיה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/07/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

שאלתי היא למה כל פעם אחרי שחיה ממושכת, או כאשר אני נמצא בתוך הים וגל מתנפץ על הרגל מתחילה לקרות תופעה מוזרה שהאצבעות ברגליים שלי מתעקמות. לרוב זו אצבע אחת בכל פעם, והיא נמשכת לכיוון מטה ולצד שבו נמצאת האצבע הקטנה, וכשהיא מגיעה לקצה אני סובל מכאבים חדים עד שאני תופס אותה ומחזיר אותה למקום ומחזיק אותה כמה שניות. זה אולי נשמע טפשי, אבל אני סובל מזה מאד. בנוסף רציתי לדעת אם יש טיפול פיזיותרפיי לאצבעות רגליים, כי אמרו לי שזה אולי נובע מאצבעות חלשות.

תשובה:
נשמע כמו שריר שנתפס ומתכווץ, ולכן מושך את האצבע לכיוון עבודתו. אין הרבה מה לעשות וזה לא קשור לחולשת שרירים. נסה לתרגל מהבאים לפני ואחרי השהות במים - http://www.med.umich.edu/1libr/sma/sma_xachille_art.htm