דלג לתוכן
קונדילומה ושימוש בקונדום
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/07/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 26. אובחנה אצלי קונדילומה שטופלה בלייזר וחזרה, ועכשיו אני מטופלת בקונדילוקס. רוב הסיכויים שנדבקתי מהחבר הנוכחי שלי, כי כמעט לא היה לי אף אחד לפניו. מאחר aלא תמיד השתמשנו בקונדום, אני משערת שגם הוא לא הדביק אותי אלא אני אותו. לו אין סימנים חיצוניים. האם הכרחי שנמשיך להשתמש בקונדום אם אנחנו יודעים שבין כה וכה שאצל שנינו נמצא הווירוס? היבלות אצלי עדיין לא נעלמו לחלוטין?

תשובה:
אין אינדיקציה ברורה לשימוש בקונדום למניעה של העברת נגיף הפפילומה. כפי שאמרת, קרוב לוודאי ששניכם נושאים אותו נגיף, וגם אם לא, לא ברור כמה קונדום באמת מגן מהדבקה בפפילומה. מובן שיש לשקול היבטים אחרים של שימוש בקונדום (העברה של מחלות מין אחרות, הגנה מפני הריון וכדומה). בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני
רופאים בתחום
ד"ר משה מלכין
ד"ר משה מלכין עיניים
4.9
( 38 חוות דעת )
"טובה"
פרופ' סמי ניטצקי
פרופ' סמי ניטצקי כירורגיה
סגן מנהל המחלקה לכירורגיה של כלי הדם והשתלות ברמב"ם
ד"ר יזהר ארז
ד"ר יזהר ארז יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 74 חוות דעת )
"דר ארז יזהר יסודי, סבלני ומסביר כמו שצריך. ממליצים בחום"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו