הקשר בין החלפת פרטנרים ליחסי מין ודלקת בדרכי השתן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/07/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

בכל פעם שאני מחליפה פרטנר ליחסי מין, מופיעה דלקת בדרכי השתן. רציתי לשאול מהי הסיבה לכך, ועוד מספר שאלות בנושא: 1. האם אי טיפול באופן מיידי ונסיונות טיפול אלטרנטיביים (ללא לקיחת אנטיביוטיקה) עלולים להחמיר את הבעיה? 2. האם קיום יחסי מין ללא קונדום עלול להגביר את הסיכוי לדלקות? (אפשרי הידבקות מפרטנר שלחברותיו היו דלקות בעבר?) 3. האם המשך בפעילות מינית בזמן שידועה דלקת הינו מסוכן? 4. האם מומלץ לתת שתן גם לפני קיום יחסי מין?

תשובה:
בכל פעם שאת עם פרטנר חדש יש תכיפות יתר במגע המיני, לכן יש דחיפה של חיידקים מהנרתיק לתוך שלפוחית השתן, ואז מתחילה דלקת שגורמת לאודם ופריחות בקירות השלפוחית. גם אם קיבלת אנטיביוטיקה והחיידק הושמד, לוקח כחודש וחצי עד שקירות השלפוחית נרגעות מהדלקת. לכן כל מגע מכניס חיידקים, ואז הדלקות מגיעות בצרורות, כמעט לאחר כל מגע. לכן לאחר כל מגע מיני חשוב מאד לתת שתן כדי לשטוף מבפנים החוצה, ואם זה לא עוזר - לוקחים אנטיביוטיקה בשם מאקרודנטין, אם אינך רגישה, חד- פעמי אחרי כל מגע עד שהשלפוחית נרגעת. בהצלחה ד"ר משה ארוך - רופא משפחה