חיסון נגד טיפוס הבטן לפני נסיעה לדרום אמריקה אני לפני טיול לדרום אמריקה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/07/2001
1 דקות קריאה
שאלה:

חיסון נגד טיפוס הבטן לפני נסיעה לדרום אמריקה אני לפני טיול לדרום אמריקה שהתחלתו בבוליביה , ורציתי לדעת האם כדאי לעשות חיסון נגד טיפוס הבטן בזריקה כדוגמת אמפיצילין כי מניסיון של חברים האלטרנטיבה של לקיחת כדורים פוגעת בקיבה.

תשובה:
אולי זה המקום להסביר את ההבדל בין טיפול מונע או חיסון לבין טיפול. טיפול מונע או חיסון ניתן לפני שהמחלה פרצה. טיפול הוא כאשר האדם כבר חולה. ברוב המקרים אין טעם לקחת אנטיביוטיקה למניעת מחלה, כיוון שזה רק יגרום לכך שאם תידבק בחיידק אתה עלול להידבק בחיידק שפיתח עמידות לאנטיביוטיקה שנטלת למניעה. נהוג לתת טיפול מונע קצר טווח רק לפני ניתוחים מזוהמים או לפני טיפולי שיניים באנשים הרגישים בגלל מחלה במסתמי הלב. למניעת טיפוס הבטן (סלמונלה) ניתן לקחת חיסון המורכב מחיידק מוחלש. מתן טיפול אנטיביוטי מונע לא ימנע בשום אופן הדבקה. [28/07/2001]