מידע על התרופה רואקוטן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני לוקחת רואקוטן 40 מ"ג זה כחודש, ורציתי לדעת אם מותר לשתות אלכוהול בזמן הטיפול, ואם אסור ובכל זאת שותים - מה קורה?

תשובה:
רואקוטן היא תרופה המצריכה מרשם, ולא סתם! רואקוטן נחשבת לתרופה בעלת תופעות לוואי חמורות ביותר. התרופה נספגת ועוברת עיבוד בכבד, ושתיית אלכוהול עוברת עיבוד בכבד גם כן, ולכן שילוב של שני הדברים יכול ליצור מעמסה על הכבד, ולהביא לכל מיני תופעות לוואי הקשורות בכבד, כגון אי-ספיקה כבדית ודלקת בלבלב, אשר יכולות להיות מחלות כרוניות עם נזק בלתי הפיך. כמו כן, מקובל שחולה הנוטל רואקוטן נמצא פעם בחודש במעקב של תפקודי כבד. רואקוטן אסור לשימוש בנשים בהריון, נשים מיניקות, בזמן קבלת טיפולי לייזר או פילינג עמוק, ולאנשים הסובלים מ-G6PD. יש להיזהר מחשיפה ממושכת לשמש, כיוון שהתרופה גורמת לרגישות יתר, ולכן מומלץ להשתמש במשחות עם מקדם הגנה של מעל 40, בביגוד מתאים ובכובע. ד"ר גיל טאובר - אינפומד