הטיפול המומלץ לתת-פעילות בלוטת התריס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 30 ומעוניינת להרות בקרוב. אני אמא לילדה בת שנתיים. בהריון של בתי נקלטתי מיד, המחזור היה סדיר. לפני שנה התגלתה אצלי בעיה של תת-פעילות בלוטת התריס, תת-קלינית, ערך TSH היה 5.2 וערכי T4 היו תקינים. פניתי לאנדוקרינולוג שאמר שבגלל שאני חושבת על הריון, כדאי להתחיל בטיפול תרופתי במינון נמוך. רופא המשפחה אינו מסכים עם דעתו, ואומר שאין צורך בטיפול ושהוא ממליץ על מעקב בלבד. הייתי רוצה לדעת מה דעתכם בנושא, מכיוון שקראתי על הקשר בין תת-פעילות של הבלוטה לבין פגיעה אפשרית בעובר, והדבר שמדאיג אותי הוא האפשרות של פגיעה בעובר. מה דעתכם בנושא?

תשובה:
לא ציינת האם יש לך תופעות בעקבות תת-פעילות בלוטת התריס. לפי מחקרים רבים מומלץ לטפל בתת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס, וזאת כדי למנוע התפתחות של תת פעילות קלינית. ישנם מחקרים שמראים כי הטיפול מפסיק סימפטומים שלעיתים החולה אינו מודע להם. בהקשר להריון - המחקרים ממליצים לטפל בבעיה כדי למנוע פגיעה אפשרית בעובר. הפגיעה בעתיד יכולה להתבטא, לדוגמה, ב- IQ נמוך מהממוצע. אין זה אומר שכל אישה שיש לה תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס תלד ילד עם מנת משכל נמוכה, אבל מכיוון שידוע על מקרים כאלה, מומלץ בחום למנוע זאת על ידי טיפול מוקדם בכדורים. לסיכום, אני ממליצה לך לפעול על פי הנחיית האנדוקרינולוג. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד