דלג לתוכן

על שילוב של אופטלגין ואיבופרופן לכאבים

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/07/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני כחודשיים עברתי ניתוח בעמוד השדרה. לקחתי משככי כאבים נרקוטיים לפני הניתוח ושבועיים אחריו. כיום אני לוקחת אופטלגין כ 6-4 כדורים ליום, ולעיתים איבופן. האם ניתן לשלב בין השניים, וכן האם ייגרם לי נזק עקיף כלשהו מכך שאני לוקחת תרופות אלו על בסיס קבוע ולאורך זמן.

תשובה:

הייתי רוצה להתייחס תחילה לאופטלגין. האופטלגין היא אחת התרופות הפופולריות ביותר לשיכוך כאבים ולהורדת חום הניתנות בישראל, הרבה יותר מאשר בארצות אחרות ברחבי העולם. אופטלגין פועלת להורדת חום וכאבים במנגנון שעדיין אינו ברור לגמרי, אך ההשערה הרווחת היא שהיא פועלת במנגנון דומה מאוד לתרופות כמו הוולטרן או האיבופרופן, שתי תרופות המשתייכות לקבוצת ה- NSAID (נוגדי דלקות לא סטרואידיים). במחקרים שהתבצעו ברחבי העולם בשנות השבעים הוכח קשר בין האופטלגין לבין ירידה בספירת תאי הדם הלבנים. יחד עם זאת, השכיחות של תופעות לוואי אלו היתה מאוד מאוד נמוכה (אחד ל-40-30 אלף) ולכן השימוש בתרופה זו ממשיך להיות פופולרי עד היום. אין להשתמש באופטלגין לתקופה שעולה על שבוע ימים מבלי ליידע את הרופא המטפל, במיוחד במינון שאת מציינת בשאלתך. תופעות הלוואי השכיחות ביותר הן פריחה ותופעות אלרגיות אחרות. יש להפסיק את השימוש בתרופה זו מייד אם מופיעים כתמים בעור, צמרמורות או תחושת חום, ולפנות לרופא. יש סיכון לדימום יתר אצל חולים הנוטלים קומדין. התרופה אופטלגין אסורה לחולי G6PD. לגבי השילוב בין שתי התרופות שציינת, לא מצאתי קשר ישיר לסיבוכים מסוימים בנטילתן יחד. עם זאת, במינונים הגבוהים של האופטלגין שאת נוטלת, יש צורך במעקב של רופא המשפחה שלך כדי שיוכל להמליץ על המשך הטיפול או להתאים טיפול חדש. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר יוחאי בר-שביט
ד"ר יוחאי בר-שביט יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר משה היין
ד"ר משה היין אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר איילת אולך
ד"ר איילת אולך עור ומין
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו