דרך התורשה של סרטן השד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/07/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 52. לאימי היה סרטן שד לפני 17 שנה, ועתה נתגלה אצלה שוב גידול ממאיר באותו שד. הבנות במשפחה (אחותי ואחיותיה של אמי) לא חלו בסרטן. האם גם עלי, כגבר, להיבדק?

תשובה:
סרטן שד הוא תורשתי ב-5%-10% מכל מקרי סרטן השד. במקרים אלה, מוטציה בגנים מסוימים המתבטאים על פני תאי רקמת השד (לדוגמת BRCA1 BRCA2) נמצאים אצל החולה, והם אלה שנבדקים אצל הנשים במשפחה. אין לי מידע לגבי איזה סרטן שד מצוי אצל אמך, אך אם זהו סרטן שד תורשתי, אין צורך בבדיקה במקרה שלך. רפואה שלמה לאמך, ד"ר קרן גלרון - אינפומד