האם תרופות יכולות לגרום להתנפחות הרגלים באופן קבוע? כיצד ניתן להתמודד מו
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/01/0001
1 דקות קריאה
שאלה:

האם תרופות יכולות לגרום להתנפחות הרגלים באופן קבוע? כיצד ניתן להתמודד מול זה?

תשובה:
התרופות שעשויות לגרום לבצקת ונפיחות בשוקיים ובכפות הרגליים הן רבות. ביניהן- תרופות להורדת לחץ דם מסוג חוסמי תעלות סידן, כמו אוסמו-אדלט ודילטאם, וכן אלפאפרס, מינוקסידיל, סטרואידים, תרופות נוגדות דלקת וכאב כמו אקמול (פאראצטאמול), איבופרופן, נאפרוקסן, וולטרן, הורמוני מין נקביים, אינסולין, תרופות אנטי פסיכוטיות, שימוש יתר במשתנים ועוד. כדאי לפנות לרופא שרשם לך את התרופה על מנת לשקול את הפסקת השימוש בה.