ברצוני לקבל מידע אודות התקן תוך- רחמי למניעת הריון בשם מירנה (levonorges
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/07/2000
1 דקות קריאה
שאלה:

ברצוני לקבל מידע אודות התקן תוך- רחמי למניעת הריון בשם מירנה (levonorgestrel).

תשובה:
מירנה דומה לסוגים אחרים של התקנים תוך- רחמיים למניעת הריון בכך שהיא מוחדרת על ידי רופא ונשארת ברחם לפרק זמן מסוים. היא שונה מהתקנים תוך- רחמיים אחרים, בכך שהיא יעילה יותר מהם, וחסרה תופעות לוואי רבות אשר בגללן נשים רבות דוחות בד"כ התקנים אלו. המירנה עשויה מסוג מסוים של פלסטיק, והיא בעלת צורת האות T , כאשר ה"זרועות" של ההתקן עבות יותר ומכילות את ההורמון Levonorgestrel. הורמון זה ניתן למצוא בגלולות רבות למניעת הריון (Logynon,