מהו ריפלוקס בדרכי השתן ? איזה דרכים יש לאבחן ? מהם הטיפולים הקיימ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/07/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

מהו ריפלוקס בדרכי השתן ? איזה דרכים יש לאבחן ? מהם הטיפולים הקיימים ?

תשובה:
באופן נורמלי השתן זורם בכיוון אחד- מהכליות דרך השופכנים לשלפוחית, ואז החוצה דרך השופכה. ריפלוקס בדרכי השתן הוא מצב בו ישנה חזרת שתן מהשלפוחית דרך השופכנים לכיוון הכליות. מצב זה מהווה גורם סיכון לדלקות חוזרות בדרכי השתן בילדים, אך המשמעות העיקרית היא הסכנה בזיהום שיעלה לכליות ויגרום להצטלקות הכליה ולנזק עתידי מצטבר לתפקודה. הבדיקה המאבחנת מצב זה היא ציסטוגרפיה, הנעשית תחת שיקוף. בבדיקה ממלאים את שלפוחית השתן בחומר ניגוד ורואים אם החומר עולה לכליות. אם מאובחן ריפלוקס, הרי שיש לקחת טיפול אנטיביוטי מונע למשך תקופות ארוכות. ישנן חמש דרגות של ריפלוקס, כאשר ריפלוקס בדרגה גבוהה מתבטא גם בהרחבה של השופכנים ואגני הכליה. ריפלוקס קשה ו / או שלא חולף ניתן לנתח.