דלג לתוכן

האם התרופה פוסיד גורמת להרזיה?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/07/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

האם זה נכון שבין תופעות הלוואי של התרופה פוסיד יש גם הרזיה? והאם ניתן להשתמש בה כדי לרזות? אני לא יכולה ליטול רדוקטיל מכיוון שאני נוטלת רמרון וסורבון, אבל אולי פוסיד אפשרי?

תשובה:

לא מצאתי שבין תופעות הלוואי של פוסיד מופיעה הרזיה. פוסיד היא תרופה משתנת, כלומר מוציאה נוזלים מהגוף, אך זו אינה הרזיה. בנוסף, היא בעלת תופעות לוואי לא מעטות. לאור ריבוי תופעות הלוואי (בלב, בעור, במערכת העיכול ועוד), נראה לי שלא נכון ליטול אותה בתור תרופה להרזיה, מה גם שלא מצאתי שהיא מועילה להרזיה. פרט לרדוקטיל ישנן תרופות אחרות שעוזרות, כמו רדוקטיל, בהשלת משקל כאשר עושים שינוי בדיאטה ומקפידים על פעילות גופנית. היוועצי ברופא המטפל שלך. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר מקסים סוקולוב
ד"ר מקסים סוקולוב אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר ארווין סנטו
ד"ר ארווין סנטו גסטרואנטרולוגיה
ד"ר גיל באר
ד"ר גיל באר ילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו