הצורך בבדיקת חלבון עוברי בהריון עם תאומים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 34, בהריון, ויש לי תאומים. אני נמצאת אחת לחודש אצל אחות מעקב הריון, ורציתי לשאול אם אני חייבת לעשות בדיקת חלבון עוברי, כי ככל הידוע לי, כשיש תאומים לא עושים בדיקת חלבון עוברי. למרות שהתוצאות בבדיקת שקיפות עורפית ובבדיקת סקירה מוקדמת היו מצויינות, הייתי בייעוץ גנטי ונמסר לי שבכלל לא עושים לתאומים בדיקת חלבון עוברי. האם זה ייתכן?

תשובה:
כל אישה בהריון אמורה לעשות את התבחין המשולש (חלבון עוברי), אלא אם כן היא מסרבת בגלל אמונה דתית או אחרת. גם אישה עם בהריון עם תאומים אמורה לעשות את הבדיקה. התוצאות שמתקבלות מחושבות לפי המידע המוקדם על הריון תאומים. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד