משיכה באף והתפרצויות זעם אצל אדם צעיר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 28. יש לי בן זוג זה כשנה, ושמתי לב די מן ההתחלה שהוא מושך באף כל הזמן בלי שיש לו נזלת. היכרנו בחורף ואז חשבתי שהוא כנראה מצונן, אך עם הזמן הבנתי שהוא לא. אנחנו גרים ביחד, כך שאני יודעת בוודאות שלא מדובר בנזלת. הוא גם אמר לי שהוא תמיד מושך באף כך, כבר שנים. במסגרת לימודי למדתי הרבה על מחלות, ואני יודעת שישנה תופעה כזו בתסמונת טורט. רציתי לדעת אם יכול להיות שיש לו אותה. הוא בן 29 וההתנהגות היחידה הנוספת שאני רואה שמתאימה לתסמונת זו היא שיש לו התפרצויות, כלומר, אם אנחנו רבים הוא יכול פתאום להתפרץ לרמה מאוד גבוהה של עצבים ולבעוט בקיר או לצרוח כמו מטורף. מעבר לכך אני לא רואה דברים נוספים. אילו עוד סימנים יש לתופעה כזו, וכיצד לבדוק אם זה טורט בגיל כזה, וכיצד ניתן לטפל בתופעה? אני לא חושבת שהוריו מודעים לכך, כיוון שהם מסוג האנשים שהכל בסדר אצלם ולא בודקים כדי לא לדעת.

תשובה:
לפי התיאור לא נראה שמדובר בתסמונת טורט. יכול להיות שבן זוגך נמצא בלחץ נפשי, ומצב זה מתבטא במשיכת האף ובהתפרצויות זעם. כדי שיהיה ניתן לאבחן את מקור הבעיה, עליו להסכים לפנות לעזרה ואבחון. בלי שיתוף הפעולה שלו לא ניתן לעשות דבר. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד