דלג לתוכן
עקירת שיניים ונטילת פוסלן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 63. עלי לעקור שן בינה עקב חור. מכיון שאני לוקחת פוסלן, הפנו אותי לעשות זאת רק בבית חולים. האם זה אומר שזוהי עקירה מסוכנת יותר? האם אני אמורה להיות מוטרדת עקב כך? המליצו לי גם לעקור את שתי שיני הבינה הנוספות שיש לי, לאור העובדה שיש לי בעיית חניכיים קשה, ועקירת השיניים תסייע לטפל טוב יותר בשיניים האחרות. האם אין בכך סיכון יתר, לאור העובדה שאני לוקחת פוסלן, וכדאי לעקור רק מה שחייבים לעקור עכשיו?

תשובה:
מחקרים שונים הראו עלייה בשכיחות תופעה הנקראת אוסטונקרוזיס אצל מטופלים הנוטלים תרופות מקבוצת הביספוספנטים, שהתרופה פוסלן נמנית עליהן. שכיחות התופעה במקרה של פוסלן היא נמוכה, והסיכון מינימלי, אך למרות זאת, יש לנקוט את כל אמצעי הזהירות ולבצע את הטיפול במסגרת שבה יש ניסיון בתחום זה. בדרך כלל אני ממליץ במקרים אלה להתחיל בעקירה בודדת, לראות כיצד האזור מחלים, ולהמשיך אם הכל בסדר. ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים
רופאים בתחום
ד"ר אלכס סוצקובר
ד"ר אלכס סוצקובר גריאטריה
רופא גריאטר עצמאי
ד"ר ירון ברין
ד"ר ירון ברין אורתופדיה
5.0
( 9 חוות דעת )
"טיפול מצוין.אדיבות.מאוד מומלצת.תודה"
ד"ר שאול סטיר
ד"ר שאול סטיר נוירולוגיה
פסיכיאטר מומחה, נותן חוות דעת משפטית ונוירולוג מומחה.
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו