מגע מיני בזמן הווסת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/03/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

האם מותר לקיים יחסי מין בתקופת הווסת? והאם אחרי הווסת ניתן להיכנס להריון ?

תשובה:
בהחלט מותר לקיים מגע מיני בזמן הווסת. הסיכוי להיכנס להריון לאחר קיום יחסי מין בזמן הווסת - נמוך. תקופת הווסת, מספר ימים אחריה ומספר ימים לפניה הם מה שנקרא "הימים הבטוחים" - ימים בהם הסיכוי להיכנס להריון נמוך מאוד. עם זאת, מדובר באמצעי מניעה גרוע למדי, מפני שלמעשה אין כמעט יום בחודש בו לא ניתן להיכנס בהריון - בגלל השינויים במחזור מאשה לאשה ולאור העובדה שזרע יכול לשרוד בגוף מספר ימים.