נערה מפותחת בת 12 שטרם קיבלה מחזור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/03/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בת 12, היא גבוהה ומלאה, יש לה כבר שערות באזור הערווה, ושדיים ,ומידי פעם פצעים בפנים. היא גם שעירה בידיים וברגליים - כך גם אני. אך מדאיג אותי שהיא לא קיבלה מחזור עדיין. האם יכולה להיות כזו התפתחות בלא שהמחזור יגיע? בזמן האחרון היא התנפחה והשמינה במיוחד, והיא אינה אוכלת כמויות גדולות. מה כדאי לבדוק? אילו בדיקות רפואיות ואילו בדיקות דם?

תשובה:
התפתחות מינית תקינה כוללת שינויים בגובה, בהופעת השדיים, שיעור, אקנה ובשלבים המאוחרים יותר, הופעת המחזור. הגיל הממוצע להופעת המחזור הוא 12.7, וצריך לזכור שזהו גיל ממוצע, כלומר, יש נערות רבות שיקבלו את המחזור החודשי מוקדם מגיל זה, וכאלה שבגיל מאוחר מגיל זה. נראה כי התפתחות בתך היא תקינה לחלוטין ואין כל צורך בבדיקות בשלב זה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד