ציסטה בכליה בבדיקת CT
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת CT נמצאו "ציסטה עם הסתיידות ומחיצה בכליה הימנית בקוטר כ 2 ס"מ בקוטב האמצעי". בסיכום היה כתוב "ציסטה לא פשוטה". אבקש פירוש.

תשובה:
קיימים שני סוגי ציסטות בכליה: פשוטה (Simple) ולא פשוטה (Complex). ציסטה לא פשוטה היא ציסטה עם גבולות לא ברורים, מחיצות או קירות, והסתיידויות. ציסטה לא פשוטה מצריכה מעקב ב- CT כדי לראות שאינה גדלה, או המשך בדיקות נוספות (למשל MRI או ביופסיה), על מנת לשלול גידול לא שפיר. חזור לרופא המטפל או לאורולוג עם התוצאות. בברכה, ד"ר מיכל רסנר - אינפומד