תוצאות בדיקת CT ואולטרסאונד בכף הרגל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/05/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני חייל בצה"ל. לאחרונה ביצעתי מספר בדיקות, ביניהן CT ו US בקרסול ימין. להלן התשובות שקיבלתי: C.T - הודגמו מספר רב של קטעים גרמיים חופשיים בין הטאלוס הימני לטיביה (לפחות 6). כמו כן, הודגמו ציסטות סובוכונדלריות עם גבולות סקרלוטיים בטאלוס הימני. בטאלוס השמאלי הודגמו ציסטות סובוכונדלריות במפרק הטאלוטיביאלי עם גבול סקלרוטי, ללא קטעים חופשיים גרמיים. בסיכום: OCD - דרגה 3-4 מימין. OCD - דרגה 1 משמאל. U.S תשובה - פרק טיביוטלארי - הודגם נוזל בכמות בינונית עם גופים מסוידים ניידים בתוכו. גיד טיביאלי אחורי - הודגם נוזל יתר, בחלקו לא צלול מסביב לגיד. רצועה ATFL - מעובה לכל האורך. אציין כי אני שחקן כדורגל לשעבר וכיום קצין בצבא. אני סובל מכאבים עזים שמקשים עלי לתפקד. אשמח לשמוע מה אומרים הממצאים בשפה פשוטה ומה המלצותיכם לטיפול.

תשובה:
הטלוס והטיביה הן עצמות השוק והחיבור לעצם העקב . קטעים גרמיים חופשיים בחלל המפרק משמעותם שיש רקמת עצם שנפרדה מהעצם וצפה בנוזל התוך- פרקי. זה יכול לגרום לכאב בהנעה ולהגביל טווח תנועה של המפרק. ציסטה סב- כונדרלית היא פגיעה ברקמה שנמצאת מתחת לסחוס . במפרק תקין העצמות מצופות סחוס והמגע הוא בין סחוסים . בפגיעה במשטחים הסחוסיים תתכן בעיה בתנועת המפרק וזו גם עוד סיבה לכאב . OCD - אוסטאוכונדרל דפקט הינו מושג המתאר את הפגיעה במשטח הסחוס והעצם הבונה את המפרק והפגיעה קלה יותר בצד שמאל . באולטרסאונד - נראה נוזל מעט מוגבר במעטפת הגיד של השריר הטיביאלי האחורי . http://www.med.umich.edu/1libr/sma/sma_peronank_art.htm