קולפוסקופיה בהריון, חיסון נגד HPV ויחסי מין בזמן דלקת בדרכי השתן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

האם מותר לעשות בדיקת קולפוסקופיה בזמן הריון? אני בת 29. האם אני עדיין יכולה לעשות חיסון נגד סרטן צוואר הרחם? האם יש סיכונים לגבר או לאישה בקיום יחסי מין בזמן דלקת בדרכי השתן אצל האישה? האם עדיף להימנע מכך?

תשובה:
ניתן לבצע בדיקת קולפוסקופיה בהריון. חיסון לסרטן צוואר הרחם מיועד לנערות, ומומלץ לנשים בגיל 9 עד 26, אך ניתן לקבל אותו בעצם בכל גיל, אם כי בגיל מבוגר יותר יעילותו פוחתת. ההנחה היא כי החיסון יעיל יותר לנערות אשר עדיין לא נחשפו לווירוס, כלומר לא קיימו יחסי מין.אצל נשים מבוגרות יותר, או שכבר נחשפו לווירוס, החיסון מונע הידבקות חדשה בנגיף. מידע נוסף לגבי החיסון תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=456