דלג לתוכן
אי-סבילות ללקטוז
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בשנה האחרונה פיתחתי רגישות למוצרי חלב פרה, גבינות וכו'. התופעת מהן אני סובלת כאשר אני אוכלת או שותה מוצרים כאלה הם שיעול וליחה מרובה. האם אני יכולה להשתמש במקומם במוצרי חלב עיזים וכבשים?

תשובה:
תחילה יש לבדוק אם מדובר באלרגיה לחלבון חלב או באי-סבילות ללקטוז. שתי התופעות האלו הן שונות לחלוטין, והאבחנה ביניהן הכרחית לצורך טיפול תזונתי מתאים. תוכלי להיעזר ברופא המשפחה על מנת לברר מאיזו מהתופעות את סובלת. רבים מהסובלים מאי-סבילות ללקטוז מסוגלים לצרוך חלב מותסס (יוגורט) ללא בעיות מיוחדות. גבינות מיושנות וקשות מכילות פחות לקטוז מגבינות אחרות, לכן חלק מהסובלים מאי-סבילות ללקטוז מסתדרים איתן. תוכלי לנסות לצרוך חלב צאן (עיזים וכבשים) במקום חלב פרה. לקטוז ישנו גם בחלב צאן, אך אצל חלק מהסובלים מרגישות ללקטוז, חלב זה נסבל טוב יותר. תוכלי לקרוא עוד בדפים הבאים: http://www.infomed.co.il/questions/q_072303_2.htm
רופאים בתחום
ד"ר משה רויבורט
ד"ר משה רויבורט יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 6 חוות דעת )
"ד"ר משה רויבורט הוא רופא מקצועי, אדיב, נעים ורגיש. ממליצה מכל הלב, בחום רב 🙏"
ד"ר רוני שפר
ד"ר רוני שפר ילדים
5.0
( 25 חוות דעת )
"ד"ר רוני שפר רופא אנושי מקצועי . זן נדיר במחוזותינו. אחד כזה שאכפת לו מאוד מהמטופלים שלו והיחס שלו בהתאם."
ד"ר ג'רמי מולד
ד"ר ג'רמי מולד נוירולוגיה
5.0
( 16 חוות דעת )
"מקצועית ואנושית"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו