הסיבות האפשריות להיפוטוניה אצל ילדים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי שני ילדים חמודים עם בעיה של היפוטוניה, תפקוד מוטורי. אמרו לי לעשות בדיקה גנטית, כי ייתכן שחסר לי איזשהו אנזים או הורמון בתחילת ההריון שגורם לבעיות הדומות אצלם. האם יש משהו בדברים והאם אפשר לפתור זאת עם כדור?

תשובה:
היפוטוניה (ירידה במתח השרירים) יכולה להיגרם בילדים מסיבות רבות, החל בזיהום, בעיה מטבולית, תסמונות תורשתיות, וכלה בבעיות בעצבים ועוד. כאשר מדובר בשני אחים הסובלים מהיפוטוניה, הסבירות שמדובר בבעיה גנטית תורשתית גבוהה מאוד. יש מאות תסמונות גנטיות שונות היכולות להתבטא בהיפוטוניה. על מנת לאבחן את הבעיה דרושה בדיקה מקיפה של הילדים על ידי מומחה בתחום, בדרך כלל נוירולוג או מומחה למחלות מטבוליות. בהתאם לחשד שיועלה, יידרשו בדיקות דם ואולי אף בדיקות גנטיות ספציפיות. הטיפול יהיה בהתאם לבעיה הספציפית. מידע נוסף תוכלי למצוא כאן: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003298.htm