דלג לתוכן

אני בהריון השני ובשבוע 25 האם יש חובה בבדיקת העמסת סוכר שנראית לי כל כך

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/09/2004
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בהריון השני ובשבוע 25 האם יש חובה בבדיקת העמסת סוכר שנראית לי כל כך מיותרת כי בשביל זה יש בדיקת דם רגילה ? כמו כן סירבתי בשלב מוקדם יותר לביצוע בדיקת חלבון עוברי שבד"כ התוצאה שלה מתייחסת לסטטיסטיקה וחוץ מזה בכל מקרה אני לא מעוניינת בהפלות . אני מכירה מקרה שבו רמת החלבון הייתה תקינה והייתה לידה של תסמונת דאון ...

תשובה:

שלום רב לא ברור לי למה בעצם את שואלת את השאלות הללו כיוון שנראה לי כי כבר החלטת. מכל מקום, בדיקת הסוכרת הרגילה אינה מראה בצורה מספקת את עמידות התאים שלך לאינסולין ואם את סובלת מסוכרת סמויה. רק העמסת סוכר מראה זאת, והריון הוא מצב בו יכולה סוכרת סמויה להפוך לסוכרת של ממש. סוכרת בהריון עשויה לפגוע בעובר ויש לאזן אז את רמת הסוכר. כלומר, הבדיקה נעשית לא כדי להחליט על הפלה אלא כדי לסייע לאזן את רמת הסוכר ולהביא לבריאות יותר טובה לעובר. לגבי השאלה השנייה אין כמעט שום בדיקת מעבדה שהיא לבדה מורה על מצב רפואי וכל בדיקה היא רק עדות סטטיסטית. לכן, מבצעים את התבחין המשולש (triple test) המהווה בדיקה הכוללת שלוש בדיקות ומסייעת בחישוב הסיכון להולדת ילד עם תסמונת דאון: רמת חלבון עוברי אלפא (אלפא פטו פרוטאין), רמת ההורמון בטא (beta HCG), ורמת אסטריול. הבדיקה נעשית בשבועות 16-18 להריון. צריך לזכור כי בדיקה זו אינה מאוד מדויקת וכי רק מיעוט הנשים שהבדיקה תראה תוצאות חיוביות אכן יהיה להם עובר עם ליקויים. אולם לנשים עם תוצאה חיובית בבדיקה זו מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר. כמובן שאם בכל מקרה אינך מעוניינת בהפלות אין צורך שתבצעי בדיקות לגילוי מומים.
רופאים בתחום
ד"ר תמר פדות קלויזמן
ד"ר תמר פדות קלויזמן עיניים
ד"ר גבי וינשטיין
ד"ר גבי וינשטיין נוירולוגיה
ד"ר תמר שלו
ד"ר תמר שלו גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו