דלג לתוכן

חזרה של הליקובקטר פילורי אחרי טיפול

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/09/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני כשנתיים אובחן אצלי הליקובקטר פילורי. טופלתי בטיפול המשולש וזה עבר לי. לאחר חצי שנה בערך הוא חזר שנית. טופלתי בטיפול יותר מורכב וחזק, וזה שוב עבר לי. בחודש האחרון אני סובלת מכאבי בטן איומים, מבחילות ומסלידה רצינית מאוכל. אני מאד רזה תמיד, ולאחרונה ירדתי הרבה במשקל. אני ממש פוחדת שזה חזר פעם שלישית. האם זה יתכן? הבנתי שכן, אבל השאלה שלי היא אם זה נורמלי? מה יתנו לי הפעם? אותו טיפול? אין משהו שמשמיד אותו לגמרי מהקיבה שלא יחזור יותר לעולם? מה הסיכוי שיש לי כיב קיבה בגלל זה? ומה זה אומר כיב קיבה? זה חמור?

תשובה:

יתכן שהחיידק הליקובקטר פילורי חזר בפעם השלישית, ואין זה נדיר. הטיפול יכול לשלב אנטיביוטיקה חזקה יותר או ספציפית יותר לחיידק. יכול להיות שהחיידק שאצלך עמיד לטיפול הקונבנציונלי, ושתצטרכי לעבור בדיקה בה תילקח תרבית על מנת להתאים לו אנטיביוטיקה. זיהום על ידי חיידק זה יכול לגרום לכיב קיבה. כיב קיבה הוא פצע בדופן הקיבה. הוא נגרם על ידי פעולות החומצה, הפפסין והמרה על רירית הקיבה. התסמינים יכולים להיות כאבי בטן עליונה והקאה. הטיפול הוא בדרך כלל תרופתי. מידע מפורט יותר תוכלי למצוא בדפים הבאים: http://www.infomed.co.il/ulcer.asp
רופאים בתחום
ד"ר אואנה קרטה
ד"ר אואנה קרטה פסיכיאטריה
ד"ר רנה חנא
ד"ר רנה חנא עיניים
פרופ' ראובן מדר
פרופ' ראובן מדר ראומטולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו