שיפור הכושר האירובי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 58 וצועד כל יום כ-40 דקות בדופק של כ-115. לאיזה דופק צריך לשאוף כדי לשפר כושר לב-ריאה, שריפת קלוריות וכו'? אם דופק המטרה הוא כ-135 או 139, כמה זמן צריך לצעוד בקצב שישמור דופק זה להשגת מטרות אלה?

תשובה:
אתה צריך ללכת בדופק של 140-130 כדי לשפר את הכושר האירובי, 10 דקות ראשונות בדופק של 115, ואז לעלות לדופק של 140-130 למשך חצי שעה נוספת. אפשר לעלות למספר דקות בכל פעם לדופק 150 ולרדת חזרה ל-130 וכך לשפר את הסיבולת. עם הזמן, תרגיש שאתה צריך להגביר יותר את הקצב כדי להגיע לדופק המטרה. בהצלחה יפה וולנסקי - מאמנת כושר אישית וקבוצות. מתמחה באימונים על טרמפולינה, נשים אחרי לידה, ילדים עם בעיות השמנה ואנשים עם מגבלות פיזיות קלות.דואר אלקטרוני: vyaffa@walla.co.il, סלולר: 050-8355085