אספירין ופלאויקס לבעל חוסר ב- G6PD .
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/11/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי חוסר ב-G6PD, ולאחר תוצאות MRI הוחלט כי אקח אספירין . מאחר וחל איסור על לקיחת אספירין בגלל ה- G6PD - נבדקת אפשרות לקיחת פלאויקס . אני לוקחת בקביעות לוסק + אלטרוקסין + סימבאסטאטין להורדת כולסטרול + חומצה פולית + B12 (אני אנמית) + מגנזיום + B5 + B1. האם מותר לי פלאויקס (הבנתי מתוך קריאה פה באתר כי התרופה בעייתית ויכולה לגרום למחלת דם). איזו תרופה אני יכולה לקחת במקום אספירין ופלאויקס, שתתאים גם לחוסר G6PD ?

תשובה:
לפי הוראות משרד הבריאות שפורסמו ב-2003, אספירין מותרת לשימוש בחולים עם חוסר של האנזים G6PD - ואינה גורמת להם לנזק. תוכלי לקרוא על כך באינפומד: http://www.infomed.co.il/news/n_010303_1.htm