ילד בן 5 עם שיעול מתמשך
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן ה-5 סבל בעבר ממחלת הנשיקה. לפני כשבוע עבר אולטרסאונד כליות, אחת מיני בדיקות לשלילת תסמונת וויליאמס. הילד משתעל כחודש ימים עד כדי חנק. הוא סבל מברונכיוליטיס מגיל חצי שנה עד 3 כל כמה חודשים, ואושפז בבית חולים. לאחר בדיקת האולטרסאונד נמצא שהטחול מעט מוגדל. לפני כשבועיים היה לו חום שנעלם לאחר כמה שעות, אך השיעול אינו מרפה. האם ייתכן ששוב חלה במחלת הנשיקה ורופא הילדים לא אבחן זאת?

תשובה:
לא ציינת מתי היתה לבנך מחלת הנשיקה. יכול להיות שהטחול המוגדל הוא עדיין שארית מהמחלה. לא ניתן להידבק שוב במחלת הנשיקה. בדרך כלל במחלת הנשיקה אין שיעול, לכן אני לא חושבת שיש קשר בין השניים. כדי לבדוק את הגורם לשיעול, הייתי ממליצה לעשות בדיקת ריאות מקיפה, הכוללת תפקודי ריאות, צילום חזה, ובדיקות נוספות, אם יהיה צריך. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד