שטפי דם ברגליים ללא כאב או נפיחות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בחודשיים האחרונים (רק לאחרונה התחלתי במעקב אחר תופעה זו) מופיעים לי כמו שטפי דם ברגליים ובירכיים (כמו שטף דם שמופיע לאחר קבלת מכה). חשוב לציין שאין נפיחות ואין כל כאב, הם מופיעים ונעלמים, וזה חוזר על עצמו שוב ושוב. האם זה מעיד על בעיה כלשהי שקשורה במערכת הדם? חשוב לציין שהתחלתי לעבוד לפני כעשרה חודשים בעבודה מול מחשב, שמרביתה מתבצעת בישיבה. האם יש קשר בין הדברים? האם עלי לראות רופא?

תשובה:
שטפי דם כתוצאה ממכה קטנה יכולים לנבוע מפתולוגיות שונות במערכת הקרישה. פתולוגיות מסוג זה יכולות להיות מולדות או נרכשות, בכל מקרה חשוב לדעת מהי ההיסטוריה הרפואית שלך ושל בני משפחתך, וכמו כן אם את נוטלת תרופות שונות. עבודה מול מחשב, וחוסר תנועה למשך שעות רבות, עשויים לגרום למצב הפוך - קרישיות יתר ויצירת תסחיפים, וזו הסיבה שממליצים על פעילות ותרגילי התעמלות (אפילו קלים ומתונים) כדי למנוע תופעה זו. אני ממליצה לפנות לרופא המטפל, שבוודאי מכיר אותך ואת משפחתך, ולבצע בדיקת דם פשוטה שתוכל לתת תמונת מצב. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד