הסבר על בדיקת MRI
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מטופלת בפרדניזון וסובלת מדלקת בעמוד השדרה ומנימול בפלג הגוף התחתון. אני צריכה לעשות בדיקת MRI של המוח להשלמת בירור מחלה דלקתית של מערכת העצבים המרכזית. האם עלי להמתין לסיום הטיפול התרופתי לפני ביצוע הMRI? כלומר, האם אין לתרופה השפעה על מהימנות

תשובה:
בדיקת ה-MRI היא בדיקה שבה משתמשים בשיטת הדמיה המבוססת על שדות מגנטיים רבי עוצמה ובגלי רדיו כדי ליצור הדמיה של איבר הגוף הרצוי. בשיטה מפעילים שדה מגנטי החזק פי 10,000 מהשדה המגנטי של כדור הארץ. מקצת יוני המימן ברקמות הגוף מתיישרים על ידי השדה המגנטי, כלומר מסתובבים בכיוון אחד, וכאשר מקרינים לעברם קרינת רדיו, הם מחזירים אות שאותו הופך המחשב לתמונה בת משמעות של האיבר. למרות שפעם כונתה הבדיקה תהודה מגנטית גרעינית, לא מזריקים בה חומר רדיואקטיבי. לעיתים משתמשים בחומר ניגוד המכונה גדוליניום על מנת להדגיש תהליכים מסוימים. משתמשים בבדיקה זו לזיהוי הפרעות אנטומיות באברי הגוף השונים. היא מתאימה במיוחד לזיהוי הפרעות במוח ובחוט השדרה. הסיכון הכרוך בה קטן ביותר. אין כל סכנה בשימוש בפרדניזון או בקבלת עיסוי. תוכלי לקרוא עוד מידע על הבדיקה באינדקס הבדיקות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=177