התכווצויות רגליים לפני ובזמן השינה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 72 וסובלת מהתכווצויות ברגליים כאשר אני ישנה. אני נוטלת כדור מגנזיום לפני השינה, אך זה לא תמיד זה עוזר. על מנת להפסיק את הכאב עלי לקום ולהתהלך כמה דקות.

תשובה:
'רגל עצבנית' היא אחת המחלות הפרה-סומניות המופיעות בזמן שינה. היא מאופיינת בהתכווצויות רגליים המופיעות בזמן שינה, או מעט לפניה, ומוקלת על ידי הליכה או תזוזה של הרגליים. ישנן הרבה תרופות היכולות להקל על התופעה, בעיקר תרופות הרגעה, כגון קלונקס או אסיוול. בכולן יש להשתמש בהתייעצות עם רופא פסיכיאטר. אני מציעה שתפני לרופא המטפל להתאמת טיפול. לעוד מידע: http://www.infomed.co.il/questions/q_021602_10.htm